onsdag 25 mars 2009

Lyckliga fjortonåringar

När jag satt och läste om kritisk utredningsmetodik idag på morgonen så vandrade mina tankar bakåt i tiden och jag mindes min tidiga tonårsperiod. Jag och tre tjejkompisar (ni vet vilka ni är :) hade som en grej att vi varje helg sov över hos varandra, åt massa glass och godis och tittade på filmer hela nätterna. Så här i efterhand förstår jag inte hur våra familjer stod ut med våra upptåg. Varje helg ockuperade vi tv-rummet hos någon av oss och där låg vi i våra sovsäckar och tittade på film hela nätterna och sov till två på dagarna efter. Vi hade sjukt roligt. Filmer som avverkades var de självklart obligatoriska chick-flick filmerna som Pretty Woman och vad det nu var för andra filmer som ens hade kommit ut på den tiden, polisskolan var en stor hit, så även diverse disneyfilmer. En natt som jag minns speciellt var vi hemma hos Cissi, där vi hade ockuperat deras tv-rum som vanligt. Den natten satsade vi på ett småstjärnorna-maraton blandat med Nalle Puh. Trötta tonårstjejer i kombination med fjantiga barnprogram kan ge upphov till enorma fnitterattacker. :) Säkert var vi fruktansvärt tröttsamma för vår omgivning men vi hade i alla fall fruktansvärt roligt.

(På tal om småstjärnorna så drömde ju även vi om att bli stjärnor men till vår bittra erfarenhet så insåg vi att vi var för gamla för småstjärnorna, där man ju får mima, och för dåliga för att någonsin kunna vara med i Sikta mot stjärnorna. Därför skrev vi ett brev till tv4, jajamän, vi var handlingskraftiga på den tiden, och bad att de skulle starta ett nytt program där tonårstjejer som vi skulle få vara med och där man då skulle sjunga istället för att mima men det skulle inte spela någon roll om man sjöng dåligt... Smart va? Till vår stora besvikelse hörde vi aldrig tillbaka från tv4 och vi såg heller aldrig något sådant program på tv-tablån. Hm... I wonder why?...)

Jag undrar om man någonsin kommer ha så roligt igen som man hade under sin tonårstid. Kanske när man en dag själv får tonårsdöttrar? Eller kanske inte...

1 kommentar:

Jannicke sa...

Hej Kristin!
Vad kul att du hittade våran sida. Å vad roligt att även har en labbe. Vad söta han var.
Jo jag känner igen det där med fisandet och jag förstår inte heller hur en hund kan fisa så illa.
Vad kul att han utbildar sig till ledarhund. Jag ska hålla tummarna för er hela oktober och önskar er all lycka till då!
Kram Jannicke