måndag 6 april 2009

Scouting is the shit.

Var ni scouter som små? Jag är uppvuxen i SMU scouter och har ändå sedan jag blev gammal nog att trava på två ben varit på scoutläger. (nästan i alla fall) Ni som inte har varit det missade verkligen nåt för OJ, så skoj man har på scoutläger! verkligen! Jag saknar scoutläger. Jag har varit på kanske fem scoutläger i mitt liv, kan det stämma?... Det ena roligare än det andra. Först var det Dacke-94, mitt allra första. Oh, the memories. fattar ni 94!? Det är 15 år sen!! Helt plötsligt känner jag hur ålderskrämporna kommer... oj, oj. Men hur som! Dacke-94 var året då Johan Revelj högg sin yxa i Christians skor som, turligt nog, var klädd med stålhätta just där yxan klöv skon. Annars hade han säkert varit ett par tår fattigare idag. Smart verkligen att sätta upp var sin fot på en stock man höll på att hugga i och sedan stå mitt emot varandra och hugga. Riktigt genomtänkt.

"Kniven" introducerades för mig på detta läger också. Spännande lek att använda sina scoutknivar till. Ännu x antal tår som var i fara men det gick mirakulöst nog väl.

Senare kom även BP-98, då var man lite äldre och hundra år mognare (tyckte man själv i alla fall), sedan riksröset och sist var det nog SCOUT-2001. SCOUT-2001 var riktigt coolt, då var det 26 000 scouter som samlades från hela världen i Sverige. Den lägerplatsen var STOR! Vi fick gå tre kilometer varje kväll för att komma till seniorscouternas samlingsplats. Där hade vi sjuuukt roligt... Det spelades beach-volleyboll till långt in på nätterna, man kunde köra sumobrottning eller bungyjump och massa annat kul. Eller så kunde man bara leta upp ett gäng från ett annat land och bara sitta och prata en hel natt. Eller spela "she-bongs" eller maffia...

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag hade den BÄSTA tonårstiden!! Så mycket roligt som jag hade då kommer jag nog aldrig att ha igen. Och man skapar vänner för livet genom att ligga och svettas, frysa, skratta och stinka i samma tält i över en vecka... Speciellt när det enda som finns rent "sköta-om-sin-hygien-mässigt" är insjön fem kilometer bort. Och är det då 15 grader varmt och ösregn en hel vecka så luktar ingen mumma efter en vecka på läger... Men om det är sammanhållning i en grupp man vill ha så skicka iväg dem ut på läger en vecka där de får stinka ikapp så kommer de tillbaka och har glömt allt vad löjliga små konflikter heter. Du får tillbaka järngänget som kan gå igenom vad som helst tillsammans.

Inga kommentarer: